Приказни

12079111_1054187474645980_1928452717378843983_n

Погребот на Црквата – приказна

Еден млад свештеник, проповедник, кој горел со духот да ги запали срцата на луѓето со верата во Бога, дошол во едно село со мртва црква и веднаш започнал со работа, иако во епархијата…

heaven_and_hell_sign-t2

Рај и пекол – приказна

Еднаш, еден добар човек разговарал со Бога. Тој го прашал: – Господи, би сакал да знам што е тоа Рај и што е тоа Пекол.