Причест

dushevni bolesti

Психијатрија во рамките на црквата – Втор дел

Навигацијата и Небесното Царство -Што ја поттикнува појавата на психичките заболување? Околината, лошото детство? -Секој човек, уште од самото раѓање има генетски слаби места. Кај некој тоа е желудникот, кај некој срцето, зглобовите,…

16708520_1403123189732144_2796913974730140098_n

Послушниот монах – Анегдота

Се жалел еден калуѓер, што игуменот најмногу него го оставал да ги чува овците, и во недела не можел да отиде да се причести. Игуменот му одговорил: – Браќата ќе се причестат за…