Преподобен Василиј Полјаномерулски

Prp.-Nil-Sorskiy

Предание од старец Нил Сорски (Пустиник)

Предание од старец Нил Сорски (Пустиник) до своите ученици; за сите полезно да го имаат. Со седејството на Господ Бог, Спасителот наш Исус Христос и сопомошта на Пречистата Негова Мајка, напишав душеполезно писмо…