предизвици

205036.b

Јован градителот и неговата Надежда – и нивните 18 деца

Свештеникот Јован Осјаков со неговата сопруга Надежда, се татко и мајка на 18 деца. За нивниот несекојдневен живот, за предизвиците, проблемите и радоста со кои се соочуваат во него, ќе ни раскажат во…

pavelvelikanov

Интернетот, како обука за и против радикализам – втор ден од интернационалната конференција за дигиталните медиуми

Вториот ден од конференцијата „Дигиталните медиуми и православната пастирска грижа“ започна со разработувањето на темата, како виртуелниот живот влијае на умот и срцето на човекот. Како да се вклучиш на интернет, и да…

pea-soup_21

Право да се плука во супата

Градска кујна, во едно малечко градче во близина на Москва. Тивко свири музиката од филмот „Последното искушение на Христос“. Во средината стои котел со ладна супа.