Предание

lighting-candles1

Што е, и што не е црковната свеќа

„Кај нас никогаш не се извршува богослужба без светилник, но ние не ги користиме само за да светат во мракот на ноќта, литургијата се извршува и на дневна светлина, туку преку неа да…