Православна Психотерапија

tadej

Срце скрушено и смирено, Бог не ќе отфрли

Треба да го победуваме злото со мир и срдечна тишина, со мирни и тихи мисли. Во спротивно, цело време ќе ни се случуваат беди и неволји. Ако самите не се смириме, Господ нема…

avdeev_dmitrij_200_auto

Онколошка депресија – предодвраќање од самоубиство на тешко болни луѓе

Проблемот го анализира, во „Руската народна линија“, лекарот-психијатар, психотерапевт, медицински психолог, кандидат по медицински науки, директор на Институтот за проблемите на формирање христијански однос кон психичките заболувања, Дмитриј Авдеев.