Посланија

????????????????????????????

Илинденско послание од Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! „Немојте да куцате ни налево ни надесно..“ (5 Мојс. 17, 11) Вака браќа и сестри, Светиот пророк Илија, а тоа се 800 години пред…

council-logo-250

Официјалното послание од Соборот на Крит

ПОСЛАНИЕ ОД СВЕТИОТ И ВЕЛИК СОБОР НА ПРАВОСЛАВНАТА ЦРКВА  До православните луѓе и секој човек со добра волја