Патријарх Илија II

Iliya-Vtoroj11-30m5l4c25jxd0roiij5ami

Во време, кога верата умира, овој човек ја одржува жива (ВИДЕО)

Тбилиси, Грузија – Христијанството во Европа умира. Црквите се затвораат зашто многумина Европејци ја напуштаат верата. Но CBN News пронајде една малечка нација која е спротивност на она што се случува. Благодарение на…

Iliya-Vtoroj11-30m5l4c25jxd0roiij5ami

Грузискиот Патријархат: Стоиме цврсто зад одлуката, која е основана на догматски – а не на политички причини

  Грузискиот Патријарх одговара на писмото на Цариградксиот Патријарх, објаснувајќи ги причините за неучествoто на Соборот

Iliya-Vtoroj11-30m5l4c25jxd0roiij5ami

Патријархот Илија II – Ако со нас е Бог, се ќе биде добро, се ќе се смири

За време на неделната богослужба, Патријархот Илија II се обрати со проповед кон верниците: „Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Со нас е Бог! Тие зборови – „Со нас е…

Iliya-Vtoroj11-30m5l4c25jxd0roiij5ami

Кум на 26 688 деца

И оваа година, на празникот на Крштението Господово, Католикос-Патријархот Грузиски Илија II, на 42-та масовна крштевка на третите и следните деца, крсти 659 деца, на кои кум е лично тој. 

ilia ii

Ангел на радоста – за Патријархот Илија II, Грузија и љубовта

Денес, на роденденот на Светејшиот Католикос-Патријарх на цела Грузија, Илија II,  објавуваме кратка белешка за тој голем Претстојател на Грузиската Православна Црква.