Онкологија

1441913426_faaea546d2a7t

Исповед на еден осуденик на смрт

Како да се живее, дознавајќи ја за многумина страшната дијагноза: онкологија? Материјалот објавен подолу – е расказ за живот со смртна болест. За исполнет живот и преобразена вера. Кога ќе го почувствува здивот…

avdeev_dmitrij_200_auto

Онколошка депресија – предодвраќање од самоубиство на тешко болни луѓе

Проблемот го анализира, во „Руската народна линија“, лекарот-психијатар, психотерапевт, медицински психолог, кандидат по медицински науки, директор на Институтот за проблемите на формирање христијански однос кон психичките заболувања, Дмитриј Авдеев.