Охридска Архиепископија

sveta-sofija1

Слово горко, слово жалосно

Ете, конечно ја најдовте кутивката со ова мое слово во гробот на мојата единствена ќерка Џола. Сега читајте; вака се случи тоа: Стариот охридски свештеник, Апостол Мизо, ја отвори црквата „Свети Климент“ за…