образование

school happiness

Почеток на учебната година – поуки од Светите Отци за учењето

По повод почетокот на новата учебна година, им посакуваме благословен и успешен почеток, напредување во знаењата, облагородување на душата, напредок и успех во добродетелите, и Божја помош во секое добро дело. Во прилог,…

GFyxZfIOoaE

Православното воспитување и светот околу нас – отец Серафим Роуз

  Секој што ќе погледне на нашата современост од перспектива на нормалниот живот што порано го воделе луѓето, не може а да не остане запрепастен од тоа колку она што е нормално, денес…