Митрополит Николај Месогескиј

nikolaj-mesogesky

Шест месеци покрај старец Пајсиј Светогорец – Митрополит Месогескиј Николај

Одговарајќи на прашањето за разбирањето на светоста во современиот свет, митрополитот Месогискиј и Лавреоткискиј Николај рече: „Во мојот живот имав особено искуство – 6 месеци поминав на Света Гора со свети Пајсиј Светогорец…