Марија Мацушита

00-natalya-klimova-righteous-st-ioann-kronshtadtsky-2012

Светиот праведен Јован Кронштадски и Јапонската Православна Црква

На 14 Април, е спомен од прославувањето на светиот Јован Кронштадски, и неговото вбројување во списокот на светите. По тој повод, објавуваме краток текст за не толку познатата мисија на овој вселенски пастир….