Манастирски води

0-02-04-5a087b4995527ccce48735e7994c10857554f183ead5932aad1f1b9ed654e503_full

Нема

Не сакам да пишувам песни тажни, кои хранат очи влажни ненамерно ги обликувам.

0-02-05-c29ba14243ac4d4d7c5352c4559900b3d38ff8537f3e1f6c9c2c47bb65ed4f45_full

Не сонувај

Кој ли ме разбуди во ноќва? Кој ли немир се спушти над мојата глава сонлива Дали е тоа заборавен грев Несознаен во моето срце Или е тоа голем змев Чиј здив треба да…

slepche

Ликот

на Св. Архангел Михаил

slepce

Лек

Не сум сигурен, А слушнав од некаде Не е најприфатен А се употребува од немајкаде

sveta-ekaterin

Прстен

Св. Екатерина Tивко ветре нѝ испраќаш очи сонливи да нѝ размрдаш, од зачмаеност нè подигнуваш насмевка од небо нѝ подаруваш.

slepche

Крик

Мака ми го фати грлото Болка ми ги стега градите И стравот бега од мене Јас полека се спуштам кон врелото.

0-02-05-9f345e1ca5cdaa9ff075dcdf5e6063562cda3bcac7808c12c06763a38f0e98d5_full

Извор

Тргна Продолжи, не врти се, Не се навраќај Подобро не барај. Еве уште малку Овие три дена Па тргни надалеку Под полна месечина Ќе те прати Нивната молитва.

0-02-05-b52444aa9e5be00569cf319e960fc2037d199f8c70887b57c45066ba046ca671_full

ЗАБОРАВЕНИ

Погледот кажува сè Изгледот отсекогаш само мамеше Не се оддалечуваше од мене Со благодатта ме галеше.