Литургија на свети апостол Јаков брат Господов

05.11.2015_lit_iak_4

Литургија на свети апостол Јаков брат Господов / видео

Литургијата на апостол Јаков малку се разликува од чинопоследованијата на подоцнежните Литургии од византиски тип – на свети Василиј Велики и Јован Златоуст. На Литургијата на апостол Јаков, Светото Писмо, вклучувајќи ги и…