Лебедот

IMG-97dcadeaedc800c0b0e9f2c25ddd30b7-V[1]

„Лебедот“ – втора книга од едицијата Манастирски Води

Излезе од печат втората книга Манастирски води – Лебедот, сведоштва за духовниот живот преточена во поезија од сестринството на Слепченскиот Претеченски манастир, под псевдоним Кипријан Слепченски. Рецензија за оваа книга напишаа академик Катица…

Katica-Kjulavkova-

Патешествија на душата – Академик Катица Ќулавкова

Поетската книга на Кипријан Слепченски, Манастирски води/ Лебедот (библиотека ’Небесни цветови’) во издание на манастирот„Свети Атанасиј Велики“ од Журче, Демир Хисар (2017), е втора збирка која ќе биде објавена оваа 2017 година, под…

vladimir-martinovski1

Поезија чиста, лесна и убава како пердув од лебед – проф. д-р Владимир Мартиновски

Може ли некој да биде рамнодушен при средба со лебед? Тешко е да се замисли срце што не го менува ритамот, што не се раскрилува во близина на лебедовата кроткост, смиреност, прозрачност.