Критски Собор

amvrosij

Соборот на Крит – пат кон раскол / Митрополит Калавритски Амвросиј

Митрополитот Амвросиј (Еладска Православна Црква) му испрати отворено писмо на Константинополскиот Патријарх Вартоломеј. AgionOros.ru објави превод од најважните точки на писмото. На почетокот на писмото, Митрополитот Амвросиј пишува „за длабоката жалост и чудење“ кое…