Космологија

starec pajsij razgovor

Полетуваме на Месечината? – Преподобен Пајсиј Светогорец

Го прашав еден американец, кој дојде кај мене во келијата: – Што достигнавте вие, како толку голем народ? – Ние, – одговори тој – слетавме на Месечината. – Таа – прашувам, – далеку…