концерт

image-0-02-01-13422cb92c7802a6229ffc52b8e8d0cbc1202e27d23862cf1f6ce3e3932a9967-V

Концерт на хорот „Св. Ахил Преспански“ во Ресен

На 30.07.2016 г., под покровителство на Министерството за култура, во Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, црковниот хор „Св. Ахил Преспански“ одржа концерт со византиско пеење, исполнувајќи песнопенија од Божествената Литургија. 

13078066_10206248723963957_774405448_o

Предвелигденски концерт на црковниот хор „Св. Петка“ – Прилеп

Во пресрет на најголемиот христијански празник, Празникот над празниците – Воскресението Христово, црковниот хор „Света Петка“ под раководство на м-р Гоце Секулоски, одржа целовечерен Предвелигденски концерт. Концертот се одржа на 26 април во…