Кинеска Православна Црква

mihail li

Почина последниот свештеник од Пекингската Мисија – Протоереј Михаил Ли

На 91 година, почина митрофорниот протоереј Михаил Ли, глава на Руско-Кинеската Православна Мисија на РПЦЗ во Австралија, клирик на Кројдонскиот храм на Сите Светии што засветлиле на Руската земја. Отец Михаил – беше…

438-973-540

Почина последниот свештеник на Кинеската автономна православна црква

Најстар клирик и единствен свештеник на Кинеската Православна Црква – кинез по националност, Михаил Ван Цјуаншен отслужи во свештенички чин повеќе од педесет години.