хемофилија

b60d0a20c7fe0d76b63beb0da42e1179-600x463

„Кога јас ќе станам цар, нема да има бедни и несреќни“ – Цесаревич Алексиј Романов

На 12 август, на денот на роденденот на Царскиот страстотерпец, Великиот Кнез Алексеј Николаевич, синот на Цар Император Николај II, во Новоспаскиот манастир, во усипалницата на бојарите Романови се одржа молебен во чест…