Германија

11182180_10152906064707426_1266725953489927872_n

Nein Heil Hitler – историјата за човекот кој не го поздрави Хитлер

  Првата фотографија веројатно ви е позната, сите ја знаат – направена е на 13 јуни, 1936 година, во ден, кога од хамургското бродоградилиште, кое и припаѓаше на компанијата „Blohm & Voss“, слезе…