Фјодор Михајлович Достоевски

Фјодор Михајлович Достоевски

За човекот – Фјодор Михајлович Достоевски (I дел)

  Во зборникот „Златни цитати“, во издаваштво на Сретенскиот манастир, е направен обид да се соберат најпознатите и најзначајни мисли од Фјодор Михајлович Достоевски, кои тој ги ставил во устата на неговите херои…

dostoevsky

За љубовта – Фјодор М. Достоевски

Браќа, не плашете се од гревовите човечки, сакајте го човекот и во грешноста негова, бидејќи кога го сакаме човекот и грешен, тоа е веќе слика на Божествената љубов и врв на љубовта на…