Евхаристија

prichastenie apostolov

Евхаристијата е живот на Црквата

Евхаристијата е дејство со кое група на луѓе стануваат нешто заедничко, кое тие не биле како збир на поединци. Тоа е суштинскиот став, и од суштинско значење на Црквата, која е новото човештво,…