добродетели

thai_life_insurance_unsung_hero_2

Правете добро

Љубовта доаѓа во срцето постепено, имено преку добрите дела. Кога им правиме добро на луѓето, престануваме да бидеме рамнодушни кон нив, далечината меѓу нас се намалува – и тие ни стануваат ближни.

starec pajsij

За спасението – старец Пајсиј Светогорец

– Оче, некои се сигурни дека ќе се спасат, а други се сомневаат. Кое е правилното решение? – Целта е човек да ги пази Божјите заповеди. Духовниот човек треба да стигне до таква…