Дарувајте збор – дарувајте љубов

history-clipart-feather-pen-20

„Дарувајте збор, дарувајте љубов“ – Наградени раскази 2017/2018 г.

Разгледувајќи ги литературните творби од Божикниот конкурс „Дарувајте збор, дарувајте љубов“ за оваа година, од името на  редакцискиот одбор на Преспанско-пелагониската Епархија срдечно им се заблагодаруваме на сите учесници за нивното учество. 

Rozhdestvo

РАЃАЊЕ

Се создаваш божествено со допир на девственост во утроба топла, мајчина.