болести

Зошто постојат болестите

Дали болестите ги создал Бог? Веднаш ќе кажеме, дека Бог не треба да го сметаме за извор на болестите, страдањата и смртта. Сведоштво за тоа наоѓаме во Светото Писмо: Бог не ја соѕдал…

cross-man-way

Патиштата Божји

Понекогаш ни е тешко. Навистина тешко. Не гледаме ниту одговор ниту светлина во тунелот, ниту некаков излез. И наоѓајќи се во оваа состојба на вознемиреност и конфузија и чувствувајќи  ја својата слабост и…