Богослужбени книги

img_2539

Слово на промоцијата на богослужбените книги на Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан

ПОДВИГ СО РАМНОАПОСТОЛСКО ЗНАЧЕЊЕ[1] Нема поубав крај за една година, од тоа таа да заврши со настан како денешниов! Ете, по промислата Божја, како род и генерација се удостоивме да одбележиме таков јубилеј…