Богојавление 2016

5477_973255519377213_3868722920499868619_n

Осветување на водите од Преспанското езеро. (ВИДЕО)

Отешево , 19.01.2016.  На големиот христијански празник Водици, оваа  година во Oтешево,  на плажата пред хотелот “LakeView` пред околу 1000 посетители `се изврши  осветувањето на водите на Преспанското езеро со традиционалното  фрлање на светиот…