ближни

Таша Тудор „Девојчето со птиците“

Гоштевка – Награден расказ

Божикната трепза крцкаше од тежината на храната распослана од раното утро. Имаше сè и сешто. И благо и солено. И печено и пржено. И јагне и петле. И младо коковче и старо вино….