благодарност

Во Христос е секоја убавина, секое здравје – Старец Порфириј Кавсокаливит

Ако го засакаме Христа, сè е лесно. Јас уште не сум го достигнал тоа. Сега се трудам да го засакам. Во Христос постои сè. Секоја убавина, секое здравје. Здравата душа ги прима и…

sv.stilianq

Свети Стилијан – Светилник Христов и покровител на децата

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух, Драги браќа и сестри, ве по здравувам со претстојните празници, со споменот на Свети Стилијан Пафлагониски, чијшто спомен денес го празнуваме. Тој е еден…

bimbo-nellacqua

Чекајќи те Тебе, Господи

Чекам, чекам, чекам.. крвта ме заболе од чекање. Еее, тоа – да те заболи крвта од чекање, мора да е нешто за што вреди да седиш и чекаш. Вреди, знам дека вреди.