бездомници

joakim parr

Луѓето не го гледаат Христос, затоа што ние не им го покажуваме – Схиархимандрит Јоаким (Пар) за монаштвото и духовниот живот

  На средбата со студентите во Сретенската семинарија, настојателот на манастирот Света Марија Египетска во Њу-Јорк, схиархимандритот Јоаким (Пар) раскажа за неговиот опит на монашко служење и духовен живот во мегаполисот, а потоа…

moses

Свети Мојеј Мурин – За еден поглед кон небото

Свештеник Вадим Арефјев, раководител на Домот за трудољубие посветен на Свети Јован Кронштадски во Бруклин, за бездомни лица (наркомани и алхохоличари) и нивниот застапник, преп. Мојсеј Мурин.