Бдение

20150822_000044

Отслужено сеноќно Бдение во манастирот Успение на Пресвета Богородица – Јанковец

Ноќта наспроти 22.08.2015 год, кога го празнуваме споменот на светиот апостол Матиј, а исто така, сеуште се одбележува попразненството на Преображението Господово, во манастирот Успение на Пресвета Богородица Јанковец се отслужи сеноќно бдение.