бајачи

Photo-10-2-17,-10-50-27-AM

Беседа на осветувањето на храмот Света Петка, село Путурус – 30.09.2017

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух „Господи го возљубив благолепието на Твојот Дом, и местото каде што пребива славата Твоја“ (Пс. 25, 8). Денес браќа и сестри го осветивме овој…

61899-bajacka

Страв од магии – Протоереј Сергеј Адодин

  – Оче што да правам? – ме праша еднаш, една парохијанка. – Мислам, дека моите блиски ми прават магии. „Ах, тој страв од магии!“ – си помислив и гласно реков: – Некој…

nikonas9

Силата на Светите Тајни во Животот на Православните Христијани – Старец Никон Светогорец

Верата е живот. Таа не е само прашање на знаење. Ние не сме спасени само затоа што сме учени во нашата вера. Ние ќе бидеме спасени не затоа што веруваме, туку заради практикувањето…