архимандрит Ефрем Ватопедски

Архимандритот Ефрем Ватопедски ослободен од сите обвиненија

Апелациониот суд во Атина, согласно заклучоците на судијата Василики Крина за отсуството на извршени престапи го прекрати судебниот процес против сите обвинети во делото на размена на сопственост меѓу државата и манастирот Ватопед,…

11428056_955048884539499_5870505125788324279_n

Две чуда по смртта на старецот Пајсиј – старец Ефрем Ватопедски

(дел од беседата изговорена во црквата Св. Апостоли во Лондон 4 јуни 2006) Сакам да кажам дека светителите кои се канонизирани во денешно време имаат голема слава, голема смелост спрема Бога и многу…