Храм „Свето Благовештение“

Прва парохија

Протоереј-ставрофор Благоја Станкоски

075/499-461

 

Втора парохија

Ереј Роберт Илиески
070/467-639

 

Трета парохија

Протоереј Благоја Илиоски

070/518-402

 

Четврта парохија

Протоереј Влатко Ристески

078/306-638

 

Петта парохија

Протоереј Златко Ангелески – старешина на храмот „Св. Благовештение“

075/499-460

 

Шеста парохија

Протереј Илчо Смилески – старешина на храмот „Св.Преображение“

075/487-385

 

 

Седма парохија

Ереј Миланчо Стојановски

078/320-347

 

Осма парохија

Ереј Ристо Кочанов

078/395-446

 

Деветта парохија

Ереј Кирил Павлевски

075/539-437

 

Парохиски ѓакон

Ѓакон Јове Тренчевски

078/352-005