Соборен храм Св. Димитриј

Соборен храм: “Св. Вмч. Димитриј”- Битола

седиште на парохиите

ул. “11-ти Октомври” бб- Битола

контакт телефон: 047-202-345

 

Прва парохија:

 протоереј Кирил Трајковски – старешина на храмот

 

Втора парохија:

 ереј Игор Ризановски

контакт телефон: 070-717-354

 

Трета парохија:

протоереј Гоце Велјановски

контакт телефон: 072-219-950

Четврта парохија:

протоереј Златко Костовски – Архиерејски намесник

контакт телефон: 070-460-230

Парохиски ѓакон

протоѓакон Ѓорѓи Делев

контакт телефон: 070-508-018