Вознесение Христово – Архиерејска Вечерна богослужба во село Брусник

На 12.06.2024 г., во предвечерието на празникот Вознесение Христово, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи празнична Вечерна Богослужба во храмот посветен на овој Свет празник во село Брусник.