Пренос на моштите на Свети Николај Мирликиски – Празнична Вечерна во Боримечка

На 21.05.2024 г., во предвечерието на празникот на преносот на моштите на Светиот Николај Мирликиски Чудотворец, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи празнична Вечерна Богослужба во храмот посветен на „Свети Никола“, во Боримечка.