Понеделник од Првата недела во Великиот пост

На 18.03.2024 г., во Понеделникот од Првата недела во Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Големо повечерие со читање на Канонот на Свети Андреј Критски, во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“, во Битола.