Свети пророк Илија – Архиерејска Вечерна богослужба во манастирот Свети Илија – Ротино

На 01.08.2023 г., во предвечерието на празникот на Светиот пророк Илија, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Вечерна богослужба во манастирот „Свети Илија“, во Ротино.