Преосветување на храмот „Свети Атанасиј Велики“, во село Пашино Рувци

На 13.05.2023 г., кога го празнуваме споменот на Светиот апостол Јаков, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар,  изврши преосветување на храмот „Свети Атанасиј Велики“, во село Пашино Рувци.

После Големото советување, беше отслужена Света Божествена Литургија.

На Божествената Литургија, Митрополитот г. Петар, во протоереј го ракопроизведе ерејот Дејан Соколески.