Преображение Господово – Празнична Архиерејска Вечерна Богослужба во Прилеп

На 18.08.2023 г., во предвечерието на празникот Преображение Господово, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи празнична Вечерна Богослужба во храмот „Свето Преображение“, во Прилеп.