Концерт на Византиско Црковно Пеење во Офицерскиот дом во Битола

На 08.01.2023 год, во Офицерскиот дом во Битола, се одржа концерт на византиско црковно пеење во организација на општина Битола.

На концертот настапија византиските хорови: „Св. Ахил Преспански“ од Ресен, византискиот хор „Св. Нектариј Битолски“ од Битола,  и детскиот црковен хор „Св. Стилијан“ од  Битола.