Воскресна Вечерна Богослужба во Битола

На 06.11.2022 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, во сослужение на Архиепископот Михаловско-кошички г. Георгиј до Православната Црква на Чешките земји и Словачка, отслужи воскресна Вечерна Богослужба во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“, во Битола.