Осветување на камен темелник за изградба на нов храм посветен на „Света Петка Римјанка“, во село Веселчани

На 28.06.2022 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, освети камен темелник за изградба на нов храм, посветен на „Света Петка Римјанка, во село Веселчани.