Раѓање на Свети Јован Крстител – Празнична Вечерна богослужба во манастирот „Свети Јован Крстител“ – во Битола

На 06.07.2021 г, во предвечерието кога го славиме раѓањето на Светиот пророк и Крстител Господов Јован, Митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, отслужи Празнична Вечерна богослужба во манастирот „Свети Јован Крстител“, во Битола.