Собор на Пресвета Богородица – Втор ден Божик

На 08.01.2019 г., кога го празнуваме Соборот на Пресвета БогродицаСпомен на бегството во МисирПреподобен ЕварестСвети Ефтимиј Исповедник, епископ СардискиПреподобен Константин СинадскиПреподобен Никодим Прилепски-Тисмански; Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во Прилеп.