Пренос на моштите на Свети Климент Охридски – Архиерејска Вечерна богослужба и Литија во чест на Свети Климент Охридски

На 11.08.2019 г., кога го празнуваме преносот на моштите на Свети Климент Охридски, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Архиерејска Вечерна богослужба во храмот „Свети Никола“ во Крушево.

После Вечерната богослужба, се одржи свечена Литија со моштите на Свети Климент Охридски по улиците на градот Крушево.