Архиерејска Вечерна Богослужба во храмот „Света Великомаченица Параскева (Петка)“, во село Илино

На 13.09.2019 г., во предвечерието кога го празнуваме споменот на Свети Исус Навин и споменот на преподобниот Симеон Столпник, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Вечерна богослужба во новоизградениот храм, „Света Великомаченица Параскева (Петка)“, во село Илино, чие осветување ќе биде утре.